Jindrovo vinařství

Jindrovo vinařství velmi dobře vystihuje šnek na etiketách, který vám má napovědět, že zde se s vínem nikam nespěchá. Symbolizuje zpomalení a pohodu, jak při výrobě vína, tak i při jeho konzumaci. 

Víno je zde vyráběno v ekologicky udržované živé krajině s podporou původního biotopu. Od roku 2019 zde zcela odbourali použití herbicidů ve vinohradě. Z vinic sklízí hrozny pouze v přívlastkové kvalitě a celou produkci lahvují. 

Z Jindrovo vinařství můžete ochutnat vína v přívlastkové kvalitě, která získávají ocenění na celostátních i mezinárodních soutěžích. Převážně vyrábí bílá "frešová" vína, tedy ovocitá, nekomplikovaná. Dále můžete ochutnat i vína školená metodou sur lie, tedy vína, která delší dobu ležela na jemných kvasničných kalech s mikrooxidací ve francouzských sudech.


Vinařská obec Mutěnice

Obhospodařují 4 ha

ročně vyprodukují 20 000 lahví