Pro vinaře

Když jsem začínal s tímto koníčkem, dal jsem si dvě kritéria, podle kterých jsem vinaře začal vyhledávat.

1. Vinař musí být z jižní Moravy.

2. Vinař by měl vyprodukovat do 50 000 l ročně.

Při důkladnějším hledání jsem zjistil, že takových vinařů je na jižní Moravě opravdu spousta. Zaměřil jsem se tedy na ty opravdu malá vinařství, s produkcí nejlépe do 20 000 l ročně a přidal si další kritéria. 

3. Vinař by měl víno vyrábět alespoň převážně ze svých hroznů. 

4. Měl by to být vinař, který vinaření bere jako své poslání, stará se o své vinice a je u celého procesu výroby svého vína.

Samozřejmě je krásné, když se k vinařství váže poutavý příběh. Když je z něj cítit láska k vínu a není to jen o penězích, ač jsou důležité.

Pokud vás tento můj koníček zaujal a vejdete se do mých kritérii, moc rád se s vámi spojím.

Vaše vinařství