Malé rodinné butikové vinařství z Mikulova leží přímo pod úpatím Svatého kopečku a vína vznikají ve starém sklepě z dob Ditrichštejnů. Manželé Tréškovi, Pavla a Zdeněk se synem Jakubem jej založili v roce 2017. Za cíl si dali vyrábět výjimečná vína z Mikulovska, kdy základní motto je: "Není nutné spěchat neboli i víno potřebuje svůj čas". 

Název Entrée má pro rodinu Tréškových trojsečný význam. Jednak se jedná o vinařství bez historie, tu si píší sami. Název Entrée současně vyjadřuje tzv. vstupní bránu na Sv. kopeček v Mikulově, na jehož úpatí se nachází jejich vinice. A třetím pojítkem je přímo jejich rodina. Kořen slova "tré" je totiž odvozen od příjmení jejich rodiny - Tréškovi. V logu pak najdete 4 písmena odkazující na křestní jména a rodinu.

Bílá vína vyrábí v nerezových tancích, ale také v dubových sudech, kde následně leží minimálně 6 měsíců na jemných i hrubých kvasnicích. Červená vína vyrábí tradiční metodou kvašením v otevřených nádobách, následnou macerací na slupkách po dobu 1-3 měsíců a po vylisování ležením v barikových sudech. Všechna vína spojená se sudem nesou označení OAK.

Vinařská obec Mikulov

Obhospodařují 1 ha

ročně vyprodukují 10 000 lahví