Říká se, že jako malý pan Skrášek objevoval u své prababičky ve stodole různá dobrodružství a zajímavá místa a předměty, mezi které patřil i starý lis na hrozny. Ten ho učaroval svým mechanismem a příjemným klapáním klínků. Netušil, že právě na tomto malém lisu začne jeho vinařská kariéra. I když je pan Pavel Skrášek vyučen jako strojní mechanik, roku 1999 toto své původní řemeslo pověsil na hřebík a naplno se začal věnovat výrobě vína. Jeho vinařství se nachází v malebné obci Perná. 

Každý rok dělá vína ze stejných odrůd, ale také rád "experimentuje" a má v nabídce nové odrůdy a vína něčím ozvláštněná. 

Hrozny pocházejí převážně z vlastních vinic, které jsou obhospodařovány v systému integrované produkce. Pan Skrášek dbá na to, aby keře nepřetěžoval vysokou výnosností na úkor kvality vyrobených vín. Hrozny během sklizně šetrně dopravuje v co nejkratším čase a zpracovává je dnes již běžnou moderní technologií. Ta spočívá v eliminaci přístupu vzduchu během celého procesu zpracování hroznů, příp. odkalení moštů vylisovaných v pneumatickém lisu a zakvašení čistou kulturou kvasinek. Kvašení probíhá při nízké kontrolované teplotě v nerezových nádobách. Souhra všech těchto aspektů zachovává typičnost a odrůdovost těchto vín.

Vinařská obec Perná

Obhospodařují 3,5 ha

ročně vyprodukují 40 000 lahví