vinařství Václav

Vinařství pojmenované podle patrona české země knížete Václava hospodaří na 9 ha v obci Kurdějov. Zaměřují se na produkci limitovaných šarží vín, která řadí do čtyř produktových řad.

  • VINEARUM - Vína svěží a lehká
  • MAGISTER - Typicky odrůdová, středně plná, až plná vína
  • SUPREMUS - Plná a komplexní vína, zrající ve francouzských barrique sudech
  • PRINCEPS - Vznikají jen v příznivém ročníku technologicky náročnějšími postupy

Základní filozofií vinařství je moderní gravitační technologie při zpracování hroznů a výroby vína. Zásadou je ruční sklizeň, rychlý transport z vinice do vinařství a šetrná výroba. Tedy co nejméně nežádoucích vlivů na cestě z vinohradu až do láhve. Víno pak projeví pouze svůj vlastní, přirozený charakter z unikátní lokality. 

Víno vyrábí jak v nerezových tancích, kde zůstává zachována maximální autenticita odrůdy, tak v různých francouzských dřevěných dubových sudech, k delšímu zrání a archivaci. 

Vinařská obec Kurdějov

Obhospodařují 9 ha

ročně vyprodukují 40 000 lahví